Запазили сте 0 продукт(а)
Общо 0.00 лв.

Производители

Изтегли ценова листа Изтегли каталог Изтегли месечни промоции
Начало » Вина » Червени Вина » Български » ВИ МЕДИ ВАЛЕЙ» ИНКАНТО БЛЕК МЕДИ ВАЛЕЙ 0,75л.

ИНКАНТО БЛЕК МЕДИ ВАЛЕЙ 0,75л.

 

  Произход: Долината на Струма
Реколта: 2013
Сорт: Кабирне Совиньон 35%, Мерло 30 %, Сира 30%, Мавруд 5%
Алкохолно съдържание: 14 % об.
Дата на гроздобера: 20 септември- 6 октомври
История: Вината Инканто се правят от селектирано грозде от определени сортове. Те отлежават дванадесет месеца в нови френски дъбови бъчви тип „barriques”.за да постигнат завършеност и хармония. Виното във всяка бъчва обаче има собствен живот и се развива по различен начин. Затова в края на отлежаването от всички бъчви с вина, носещи неповторимостта на тероара на долината на река Струма от най-северната му до най-южната точка избрахме четирите, които в най-голяма степен изразяват разбиранията ни за виното, нежността и хармонията. От тях направихме това вино за ценители.
Винификация: Гроздето от сортовете Каберне Совиньон и Мерло е от собствените лозя на винарната край с.Смочево, а сирата и маврудът са от крайния български югозапад. Лозята са с контролиран добив. Гроздето е брано селективно. Във винарната е преработено използвайки двойна сортировъчна маса. На първата маса са селектирани целите гроздове След ронкане с машина на втората маса са отделени преминалите през ронкачката частици от чепки, повредените и зелени зърна. Винифицирано е по отделно за всеки сорт. Мацерация 18-25 дни. Ферментация при температура 25-30С в съдове от инокс. Малолактична ферментация и отлежаване в нови френски бъчви тип барик 12 месеца. Батонаж по време на отлежаването.
Дегустационни бележки: Виното е с наситен тъмно червен цвят, с блясък. В аромата се откриват боровинка, зряла къпина и червени горски плодове, допълнени от тонове на черен шоколад и ванилия,бял пипер и листенца от боровинка. На вкус е многопластово, обемно, кадифено, плодово и сочно с дълъг шоколадово-ванилен послевкус.

Подобни Продукти

БАКХУС ЧЕРВЕН ПЕЛИН БЪКЛИЦА 2л. БАКХУС ЧЕРВЕН ПЕЛИН БЪКЛИЦА 2л.

Посочиния артикул се продава на стек от 6 бр.

1.91лв
ЛОВИКО МАВРУД РЕЗЕРВА 0.75л. ЛОВИКО МАВРУД РЕЗЕРВА 0.75л.

Мавруд с добре структурирано тяло се съчетава чудесно с печено телешко или пикантни ястия.

4.35лв